// werkwijze interieur bloksessie

Een interieurbloksessie houdt in dat je een blok boekt van 3 uur waarin ik mijn ervaring, creativiteit en expertise inzet voor jouw nieuwe interieur. Naar aanleiding van het interieur-vraagstuk vullen we het blok in met een of meerdere van de volgende diensten. Afhankelijk van de omvang van de vraag kan er dus altijd een extra blok worden bijgeboekt.
Wat de inhoud is van de verschillende diensten vind je hier beschreven.

// inventarisatie en inspiratie fase

We gaan meteen aan de slag! Je hebt vooraf een woonwensenlijst ingevuld, een pinterestboard gemaakt met sfeerbeelden (of gewoon het good old knipwerk uit bijvoorbeeld tijdschriften) en een plattegrond schaal 1:50 bij mij aangeleverd. We zetten dus meteen heel effectief in! Door middel van een creatieve sessie gaan we aan de slag met indelingen, kleuren en moodboard-onderdelen. Dit is echt een ontzettend leuke sessie waarin je versteld zult staan hoeveel inzichten dit al oplevert!// uitwerking definitief moodboard

Naar aanleiding van het iventarisatie- en inspiratiedeel, leg ik het uiteindelijke moodboard vast in een grafisch document. Dit moodboard vormt de onderlegger voor de uitwerking van het uiteindelijke interieurplan. Zo bewaken we de stijl en kwaliteit voor je nieuwe interieur.

// indelingsplan

Hoe benut je de ruimte zo efficiƫnt mogelijk? Hoe zit het met de dynamiek in huis? Met de uitkomst van de inspiratiefase werk ik een 2D plattegrond uit . Desgewenst kan het ook in een 3D impressie worden gezet in een extra bloksessie.// kleuren en materialen

Op basis van het moodboard, maak ik een uitgebreid kleur- en materialenplan. De geadviseerde kleuren worden aangegeven in een plattegrond, zodat jij (of de schilder) precies weet welke kleur waar komt. In het materialenplan vind je het advies voor bijvoorbeeld de vloer, raambekleding, behang etc. Tijdens de eindpresentatie neem ik alle kleur- en materiaalstalen mee, zodat je een goede indruk krijgt van de kleuren en materialen in het echt.

// meubeladvies

Als je meubels aanvulling nodig hebben, opnieuw gestoffeerd dienen te worden of aan vervanging toe zijn, dan verwerk ik dat in een meubeladvies. Met oog voor esthetiek en duurzaamheid zoek ik de items die het mooiste passen in het interieurplan. Op een plattegrond geef ik aan waar alles het beste tot zijn recht komt.


// verlichting

Wist je dat verlichting een essentieel onderdeel is van je interieur. Met de juiste verlichting op de juiste plaats komt je interieur het beste uit en zorgt het ervoor dat de sfeer optimaal is. Sterker nog… hoe mooi je interieur ook opgebouwd is, slechte verlichting kan alles teniet doen, zo jammer!

In een verlichtingsplattegrond geef ik de plekken aan waar welke verlichting het beste uitkomt. Een lijst met armaturen vertelt je waarmee je je (bestaande) verlichting eventueel mee kunt aanvullen.


// persoonlijk woonpaspoort

Als finishing touch kun je een extra blok boeken waarin ik de resultaten samenvat in een mooi vormgegeven handzaam en persoonlijk woonpaspoort. Hierin zijn alle afgenomen diensten opgenomen. Afhankelijk van de hoeveelheid interieurbloksessies bestaat jouw persoonlijke woonpaspoort uit het moodboard, indelingsplan, kleurenplan, lichtplan, materialenplan (evt met stalen), productoverzicht en 3D impressie.
Het paspoort bestaat uit stevige, losse kaarten die worden bijeengehouden door een ring die makkelijk te openen is. Zo kun je makkelijk kaarten uitnemen om bijvoorbeeld bij een winkel of woningstoffeerder te bekijken wat past. Zelf stalen toevoegen is natuurlijk ook super leuk, dat maakt het paspoort een meegroeiend werkdocument.