// visie op duurzaamheid en esthetiek

Ik ben enorm gefascineerd en raak geïnspireerd door interieurs die de verhalen van de bewoners vertellen, waar items getuigen zijn van de geschiedenis van het huis. Interieurs die zich niks aan trekken van de geldende trends of stijl, maar er ver bovenuit stijgen door het nemen van de vrijheid om eigenwijze en persoonlijke keuzes te maken. 

Duurzaamheid zit ‘m ook absoluut in de lengte van het gebruik. Doordachte designstukken die zo tijdloos en waardevast zijn, dat het de investering altijd dubbel en dwars waard is dragen zeker bij, net zoals vondsten op marktplaats of rommelmarkten die zo een 2e leven krijgen. Prachtig als het lukt om materialen te gebruiken die onze footprint verkleinen en zelfs bijdragen aan een gezonder leefklimaat binnenshuis. Verwarmend als familiestukken met veel liefde hun plek in huis vinden… Dat geeft diepgang en authenticiteit… en in mijn ervaring een geheel eigen sfeer waarin je je op je gemak voelt, waar je je thuis voelt. 

// over jet van der graaf

De wereld een stukje mooier maken is altijd mijn missie geweest. De wereld een stukje groener maken is daarbij leidend.

Ik woon samen met man en kinderen in een ecologisch houten huis wat we binnen een CPO Project hebben gebouwd. De indeling heb ik zelf ontworpen zodat het huis precies past bij de dynamiek van ons gezin; zo min mogelijk deuren en muren, zoveel mogelijk open, een loft-achtig huis waar veel licht binnenkomt. 

De inrichting hebben we zo ecologisch mogelijk aangepakt met materialen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat zoals leemstuc en hout. Onze meubels en accessoires gaan al jaren met ons mee; ze zijn 2e hands, erfstukken, bewust gekochte design items en voorwerpen die we meebrachten van onze reizen. Zo ontstond er een heerlijk authentiek en leefbaar huis waar we ons allemaal helemaal thuis voelen.

Naast duurzaam interieurstylist ben ik ook al ruim 20 jaar werkzaam als grafisch vormgever/ontwerper.
Op vormgraaf.nl vind je mijn grafische en illustratieve werk.