Voor deze opdrachtgever ging ik aan de slag om een totale make-over te ontwerpen van de woonkamer. In principe mag alles op de schop, maar vanuit duurzaamheids-oogpunt bekeek ik natuurlijk wat we met de aanwezige meubels kunnen doen om te voorkomen dat ze dat niet meer in een nieuw interieur zouden passen.

En zo worden twee prachtige fauteuils opnieuw bekleed met een kwaliteitswollen meubelstof van Nederlands fabrikaat.
De massief houten kast – door een familielid gemaakt, echt vakmanschap! – blijft behouden en krijgt een mooie plek in een nis welke met een prachtig behangpapier wordt behangen. Hierdoor krijgt deze kast weer een geheel nieuw elan.

De gordijnen nam ik mee in het nieuwe kleurenplan, de eettafel hoeft niet meteen vervangen te worden, maar krijgt door nieuwe stoelen wel weer een update.

Uiteindelijk gaat er over de lengte van de kamer een wandkast op maat gemaakt worden welke de voorkamer en de achterkamer met elkaar verbind.
De bank is aan vervanging toe. Om te zorgen dat deze toekomstproof is kozen we voor een modulair exemplaar, dat geeft een fijne flexibilteit waarmee de opdrachtgever nog jaren vooruit kan.
De huidige lampen en bijzettafel blijven behouden. Verlichting wordt aangevuld waar nodig.

De indeling krijgt een nieuwe upgrade door de toevoeging van een intiem leeshoekje in de overgangszone tussen de zitkamer en de eetkamer. Juist dit stukje van de ruimte lag er wat verloren bij en krijgt nu een functie die vast erg gewaardeerd gaat worden aangezien lezen een geliefde hobby is in dit huis.