// open keuken met nonchalant karakter

De keuken in dit ecologisch gebouwde huis mocht zeker niet te strak worden; het moest juist ietsje nonchalant zijn, uitnodigend… een keuken waarvan je meteen zin krijgt om lekker in aan de slag te gaan en de heerlijkste gerechten te bereiden.

Het moodboard mocht een pittig karakter krijgen; zwart, oranje, hout en wit voeren de boventoon, een ijsblauwe kleur de zachte ondertoon. Deze kleur werd speciaal op kleurgemengd in een ecologische verf geschikt voor de leemwand.

De keuken kreeg een geheel open karakter; de serviezen die onder andere lokaal geproduceerd zijn, zelf gemaakt zijn en zijn meegebracht van verre reizen mogen gezien worden en zo bijdragen aan de sfeer in deze plek van het huis.

Een op maat gemaakte droogwarenkast van formaldehyde-vrij houten plaatmateriaal herbergt allerlei ingrediƫnten in glazen potten; sfeer verhogend maar zeker niet massief!

Veel items in deze keuken zoals de verlichting zijn vintage vondsten. Diverse voorwerpen die al tientallen jaren in het bezit zijn van de bewoners geven deze keuken een geheel eigen karakter.