// totale benedenverdieping duurzaam huis in Eva Lanxmeer, Culemborg

“Niet te gestyled, maar wel met samenhang…”

Met dat gegeven ging ik aan de slag voor dit duurzaam gebouwde huis in Culemborg. De toekomstige bewoners hebben een fijne verzameling kunst en oog voor ambachtelijk vakmanschap. Dat vind je terug in de items die ze al hebben. Ik maakte voor hen een indeling voor de woonkamer, tuinkamer en keuken.

De ruimtes worden gescheiden door houten wanden met veel glas zodat de lange zichtlijnen bewaard blijven. Voor het raam naast de keuken komt een ontbijtbar. Ook een totaal kleurenplan en advies op het gebied van meubels en verlichting hoorde bij dit project.

Voor het moodboard liet ik me inspireren door de oude boomgaard met hoogstam appelbomen die achter de woning ligt. De kleuren van de bladeren, stammen en bloesems vormen een prachtig kleuren palet wat binnen met buiten verbind. Om wat meer “sassyness’ toe te voegen koos ik voor een warme rose/rode tint en een okertint die terug kunnen komen in de accessoires en een fijn contrast vormen met de houten scheidingswand, meubels en basebetonvloer. Ook wordt met deze kleuren een verbinding gelegd met de kleurrijke kunst van de opdrachtgevers.

De bewoners gaan in het najaar aan de slag met het interieur advies… iedereen heeft er enorm veel zin!